HistoryLab

'Powered by the Regionaal Archief Alkmaar'

Spelen met de realiteit

Augmented reality is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Met behulp van een telefoon of tablet kan je als het ware een tweede laag over de realiteit leggen. Hiermee kan je bijvoorbeeld meer informatie krijgen. Je kan dat in de buitenwereld doen zoals met de app Street Museums NL van Oneindig Noord-Holland voor iPhone of Android. De app is overigens al sinds 2013 niet meer bijgewerkt dus kan met sommige apparaten problemen geven.


Of je kan zelf aan de slag gaan met eigen beelden en de app Layar (voor iPhone of Android). Hiervoor moet je eerst op de website www.layar.com een account aanmaken en aangeven wat je te zien krijgt als een telefoon of tablet een bepaald beeld ziet. Het online publiceren is helaas niet gratis maar er mee experimenteren¬†is dat wel. Gewoon eens uitproberen. Hieronder geven we een voorbeeld van een boek met oude foto’s waarover je de nieuwe situatie te zien krijgt als je de pagina met je telefoon of tablet scant met de Layar app.

1 reactie

  1. Thank you ever so for you article.Thanks Again. Really Great. Reitano

Reacties zijn gesloten.

© 2019 HistoryLab

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑