HistoryLab

'Powered by the Regionaal Archief Alkmaar'

Alkmaar in VR

Plattegrond

Alkmaar in 1597 door Cornelis Drebbel. Bekijk en download hier de grote versie.

Zou het niet leuk zijn als je door het Alkmaar van de 16de eeuw kan lopen? Niet alleen een vaste route volgen, maar je echt vrij begeven door en boven de stad? Het bedrijf Gamedia in Alkmaar heeft nu de eerste stappen gezet met een virtual reality versie van Alkmaar in 1597. Zij gebruikte hiervoor een kaart van Cornelis Drebbel die gratis in hoge resolutie te krijgen is bij het Regionaal Archief Alkmaar.

Het eerste resultaat mag er zijn. Met de Oculus Rift VR-bril op je hoofd is het nu al mogelijk het Alkmaar van lang geleden te bekijken. Je ziet bootjes in de grachten, draaiende molens, kleine poppetjes lopen en zelfs meeuwen vliegen boven de stad. Enkele belangrijke punten zoals de Grote Kerk, het stadhuis en de Waag zijn duidelijk te herkennen.

WhatsApp-Image-20160615 (1) WhatsApp-Image-20160615Enkele culturele partijen (Stedelijk Museum Alkmaar, Erfgoed Alkmaar, Gemeente Alkmaar en het Regionaal Archief) in Alkmaar hebben de virtuele stad al bezocht. Allen waren ze al flink onder de indruk. Gamedia zoekt ondertussen naar meer partijen die willen helpen met het financieren van het project. Meer informatie kan verkregen worden via: dittmar@gamedia.nl

20160614_143411 IMG_7284

 

1 reactie

  1. Cornelis Drebbel zou heel erg geïnteresseerd zijn in deze ontwikkeling.
    Hou ons op de hoogte!

Reacties zijn gesloten.

© 2019 HistoryLab

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑