HistoryLab

'Powered by the Regionaal Archief Alkmaar'

Wedstrijd: maak je eigen ‘anigif’

Oproep aan alle geschiedenisgekken, creatievelingen, scholieren, studenten en ondernemers! Maak een animated gif en maak kans op leuke prijzen.

Hoe werkt het?
Om mee te doen met de wedstrijd moet je een bewegende gif maken van een afbeelding uit de online collectie van het Regionaal Archief Alkmaar op Flickr Commons. Deze is hier te vinden. Er zijn daar meer dan 2100 afbeeldingen te zien en te downloaden. Voor ieder wat wils dus.

Flickr

Klik op deze afbeelding om naar de fotoalbums op Flickr te gaan.

verhuell

 

Je kan meedoen met maximaal drie gifs en de wedstrijd loopt tot 31 januari 2017. Alle inzendingen moeten voldoen aan de criteria die te vinden zijn onderaan deze pagina. De inzendingen zullen getoond worden op een speciale pagina op www.giphy.com Voldoen de inzendingen niet aan de criteria, dan zullen ze niet online geplaatst worden.

Inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en compleetheid (goede link naar bronmateriaal en achtergrondinformatie). De jury bestaat uit Paul Post (directeur Regionaal Archief Alkmaar) en Dittmar Tukker (CEO van Gamedia).

Hoe maak je Gifs?
Alles over het maken van animated gif kan je hier vinden. Voorbeelden kan je hier vinden.

Prijzen
Eerste plaats: Bol.com cadeaukaart van 100 euro
Tweede plaats: Bol.com cadeaukaart van 50 euro
Derde plaats: Bol.com cadeaukaart van 25 euro

Inzenden
De inzendingstermijn is inmiddels gesloten.

giphy-1

hondje hhw-spoor2klein2

 

lichtreclame

 

molen

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdcriteria

  • Elke inzender mag maximaal drie gifs insturen.
  • Elke gif moet met een afbeelding uit een album van het Flickr Commons account van het Regionaal Archief Alkmaar gemaakt zijn.
  • Bij elke inzending moet de URL van de bronafbeelding vermeld worden, bijvoorbeeld: https://flic.kr/p/N7ac5N
  • Alle inzendingen aan de wedstrijd krijgen van de organisatie een CC-BY-3.0 licentie.
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 2 MB.
  • De inzendingen worden beoordeeld door het Regionaal Archief Alkmaar en een extern jurylid. De uiteindelijke beslissingen is definitief en er zal geen correspondentie over gedaan worden.
  • De organisatie behoudt zich het recht inzendingen te weigeren die niet voldoen aan de criteria, beledigend of obsceen taalgebruik bevatten en/of inbreuk maken op iemands pricavy.
  • Afbeeldingen inzenden geeft de organisatie het recht deze te plaatsen op de websites van het Regionaal Archief Alkmaar en al haar social media platformen en op www.historylabalkmaar.nl
  • Medewerkers van het Regionaal Archief Alkmaar en Gamedia zijn uitgesloten van deze wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.

© 2019 HistoryLab

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑