Het HistoryLab is onder meer een plek waar je inspiratie op kan doen. Inspiratie om met historische data (gratis verkrijgbaar bij het Regionaal Archief Alkmaar) opvallende, interessante, leerzame of gewoon leuke dingen te maken. Gebruik de data voor het maken van een website of een app, gebruik het om gegevens te verrijken of te combineren of gebruik het om boek, lesprogramma, telefoonhoesje of t-shirt te maken. Je kan het zo gek niet bedenken.

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om met de data iets moois te maken. Deze website laat zien welke data er is, hoe je er aan kan komen, wat je er mee zou kunnen doen en welke tools je ervoor kan gebruiken.

Aan jou de keuze, maak geschiedenis!

 

Natuurlijk horen we graag wat jullie van de ideeën vinden en wat jullie zelf al hebben kunnen maken. Deel het bij de reacties onder elk bericht of vul het reactieformulier in.

FO1400116

Bergen aan Zee, 1920. Fotograaf: A.J. Bonda. Publiek Domein.

Welke bronnen van het Regionaal Archief Alkmaar staan allemaal tot je beschikking?

Beschikbare bronnen hebben allemaal een CC0-licentie of vallen in het Publieke Domein. De informatie uit deze bronnen is dus gratis te gebruiken voor commerciële en niet-commerciële doeleinden.

Vragen?
Heb je vragen over deze site of de beschikbare bronnen, mail dan naar opendata@archiefalkmaar.nl

HistoryLab.nl is een initiatief van het Regionaal Archief Alkmaar.